кулинарен блог за НЕготвачи

Здравей, Аз съм Ели и НЕ мога да готвя. И сега се чудиш защо имам кулинарен блог и как така попадна в него. Ами всъщност точно това е идеята на блога „Рецептите на мама“. 

Стъпка по стъпка аз и ти ще се учим да готвим. Сега е и моментът, в който трябва да знаеш, че ако търсиш някоя засукана рецепта за патешко магре (това е най-фенси ястието, за което се сетих), то тук не е твоето място. Защото щом си стигнал до патешкото магре, то най-вероятно можеш да завъртиш една мусака ей, така между другото.

СЛЕД ВСТЪПИТЕЛНИТЕ СЛОВОИЗЛИЯНИЯ ТРЯБВА ДА РАЗКАЖА И ЗАЩО ВСЪЩНОСТ ИЗБРАХ БЛОГЪТ ДА СЕ КАЗВА „РЕЦЕПТИТЕ НА МАМА“.

И аз като много хора, смятам, че моята майка готви най-добре, най-вкусно, абе всичко най. Ето защо реших, че е време не само да не разчитам на мама за всичко, ами и да се науча да готвя чрез нейните рецепти, с който съм израснала. Разбира се, не си въобразявам, че ще успея да готвя дори и наполовина вкусно, колкото на мама манджичките. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дойде ред да кажа какво може да очакваш, след като казах по-горе за патешкото магре, което няма да откриеш тук. В този блог ще откриеш основни рецепти като мусака, картофена супа, омлет и други подобни рецепти с ясни указания как се приготвят. Разбира се, ще гледам да разнообразявам и рецепти, които не са на мама, но пък аз обичам да експериментирам. Може да очакваш и различни съвети и хитринки, както и „пищови“ като колко грама всъщност е една чаша брашно и подобни.

НАДЯВАМ СЕ, ТУК ДА ОТКРИЕШ ВСЯКАКВИ ПОЛЕЗНИ НЕЩА КАТО ЗА НАЧИНАЕЩИ ГОТВАЧИ. 🙂

И също така да се забавляваш поне малко, докато четеш този блог или гледаш видеата в YouTube канала ни. А в Instagram ще публикуваме дори и кадри как много се излагам.

Обаче аз не съм сама в това приключение, човекът зад кадър е Боян, който ми помага освен със заснемането на рецептите, но и понякога се включва и в самото приготвяне.

Ако искаш да ни попиташ нещо или пък имаш предложение, можеш да ни пишеш през контактната форма тук или направо на mama@receptitenamama.com. Ние обещаваме, че ще отговорим при първа възможност. 🙂

НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА НИ ПОСЛЕДВАШ В YOUTUBE, INSTAGRAM И FACEBOOK, КЪДЕТО РЕДОВНО ЩЕ ПУБЛИКУВАМЕ НОВИТЕ РЕЦЕПТИ ИЛИ ДОРИ КАКВО СЕ СЛУЧВА ЗАД КАДЪР.